Vážně myšlený článek na vážné téma...

12. srpna 2011 v 20:36 | Pavel Lukavský
K tomuto psaní mne vyprovokovaly velmi neadekvátní reakce kolem současné akce "Prague pride".. nebo jak se ta akce jmenuje.. Myslím, že všichni víme, o co jde..
Hlasy jdou se zvláštní ozvěnou jak z krajní pravice, tak z krajní levice.. (o reakci "pedofilní církvi" se nebudu vůbec zmiňovat.. to je kapitola sama o sobě.)
Vždy slyším..."Jsme tolerantní, ale.... bla bla bla..". A vlastně, když si pro sebe rozklíčuji co tím svým žvaněním říkají, neustále mi z toho vychází: "Nesnáším ty buzeranty..!" Je to "krásné slovo".. píšu ho proto, že bychom na něj neměli zapomínat. A ještě jedno "pederast".. to pro čtenáře v ruském jazyce.. Proč si to myslím? Vždy se někde najde nejvyšší spravedlivý a začne kázat bez základních znalostí. Kecky nebo necky, vše je jim jedno, hlavní je tah na branku .. " a končí rozsudkem "a to bych zakázal!".Žádný argument neberou v potaz, připadaně odkazují na cokoliv .. "na nějakém.. jakémsi .. vždyť to lze léčit.." A znovu dokola a znovu a furt. Základem je neznalost, hloupost a fobie..
Nazí přicházíme na svět, nazí z něj odcházíme.. Rodíme se z nějakou genetickou výbavou. Kterou jsme si nevybrali. Byla nám dána a žijeme s ní celý život. ...většina lidí, obrovská většina lidí respektuje lékaře a lékařský výzkum, ale odmítá uznat chromozom X a Y. S touto genetickou dispozicí se člověk narodil a s tou umírá. K těm chromozomům je připoutáno naše vnímání sexuality.
A pak je ještě něco, co s tím nemá nic společného a tím je deviace ... sexuální úchylky.. potud jasné? Jak komu, ale většině lidí ano.
Ještě jednu věc zmíním.. a tou je nahota. Nahota lidského těla.. ta také vadí a zase především velkým inkvizitorům. Chodím do sauny, i společných a lidské tělo, pokud nevypadáte jako Michelangelův David, .. prostě, nic moc.
A teď ta akce... Když se lidé scházejí a baví nezajímá mne jejich sexualita, zajímá mne to co činí .. Jestli fotbaloví fanoušci baví tak, že ze stadionu nezůstane kámen na kameni.. žádá někdo zákaz kopané? Fotbal mi nic neříká a na stadion nechodím.. akorát v daních platím policii. Když se motorkářské gangy projíždí Prahou .. viz setkání motorek HD. Zajímá mne jen to co je mimo hranici zákona.
Na závěr.. lidé s podobným vnímáním se setkávají a baví se.. pejskaři na výstavách, hasiči na svých akcích - dializovaní jezdí spolu tam a zase zpět..
Toť vše .. Dalo by se psát dál.. něco o rozmnožování, o adopci a také o hlouposti, předsudcích ..

Ale, pokud se Vás toto téma osobně netýká, je lepší mlčet. Já, myslím, že se mne týká a tak jsem se ozval.
 


Komentáře

1 ruža z Moravy ruža z Moravy | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 21:12 | Reagovat

Tolerance, to je co mnohým lidem chybí a nejen v této oblasti. Víc k tomu nemusím říkat, že? ;-)  :-)

2 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 21:19 | Reagovat

škoda, že nemohu popsat konkrétní osudy..
zatím nenastal ten čas..

3 ruža z Moravy ruža z Moravy | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 22:02 | Reagovat

[1]:V jednom závodě, kde jsem dělala v šedesátých letech byl vedoucí dílny, který občas jezdil do Prahy. Žil na dědině, měl rodinu. Najednou si ho volali na závodní výbor (tehdy se vše možné sledovalo) a musel tam vysvětlovat, co do té Prahy jezdí dělat. Nějaký náhodný dobrák z fabriky ho tam viděl v pochybném podniku s mužem. Co tam dělal on, tím se nepochlubil, ale tomu vedoucímu zkazil pověst. Ačkoliv, my jsme to tak nebrali a on to určitě nějak vysvětlil. Jen šly po fabrice nějakou dobu řeči, že je bisexuál. Kdoví.... ;-)

4 nar.soc. nar.soc. | E-mail | 12. srpna 2011 v 22:18 | Reagovat

V demokratických poměrech platí, jednat podle zákona a není-li zákon pak podle uznaných zvyklostí.
Chtěl bych vidět katolickou církev, kolik má vyřízených povolení na veřejné průvody, slavnosti a také pohřební průvody.
U všech průvodů platí, dát to úřadům včas vědět, oznámit jmenovité pořadatele a policie má dozírat, zda není průvodem narušen veřejný pořádek. Ostrakizovat, zakazovat a trestat lze jen podle zákona a jen za skutky, nikoli za záměry.
Hradní Ješita I. vynalezl slovo sexualismus, aby dopředu ostrakizoval lidi, které si vybral za fackovací panáky. Je to lumpárna a tvůrce je nedospělý lump. Takový byl odjakživa, puberťák, který nemá pevný postoj, jen popichuje a lidi obelhává. Takto vykonávat funkci, by zastal i cvičený šimpanz.

5 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 22:31 | Reagovat

To téma se mne osobně netýká ani mé nejbližší rodiny. A asi ani nikoho takto orientovaného neznám.
Tak by mne zajímalo, zač oni považují heterosexuály. Myslím, že je to někdy k popukání.
Vzhledem k ... no jednoduše - na nuda pláže nechodím, na akce typu "Prague pride" rovněž ne, do kostela také ne.... Ale kdo tam chce chodit, ta ať si tam klidně jde, aniž by ho někdo chtěl bezdůvodně rozhánět vodními děly, či co. Pokud ovšem nerabují, nebo něco podobného i pod vlivem drog.

6 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 22:52 | Reagovat

[3]:

[5]:

[5]: lidi děkuji.. za komentáře..
pokusím se na ně rozumně odpovědět

7 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 22:57 | Reagovat

[5]: možná znáte, ale třeba to nepovažujete za tak důležité a něčím podivné..

jen na namátkou.. snad největší "milovník" ve filmu --- že nevíte kdo?

8 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 23:00 | Reagovat

[6]: Jo a ještě pokud nemasakrují třeba mačetami, či baseboolovými pálkami. To bych byla nekompromisní.

9 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 23:02 | Reagovat

[7]:Ale vím, Tuším je to Francouz, ale jméno mi zrovna vypadlo, ...Jean Marais

10 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 23:04 | Reagovat

Protože Elton John rozhodně největším "milovníkem" ve filmu není :-)

Co že to hrál za role? Jak chránil malou Auroru? JJ, skvělý herec :-)

11 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 23:10 | Reagovat

[9]: a máte pravdu...
a z našich herců, zpěváků ..například.. Eda Cupák .. Sodoma.. a jiní.. díváme se na jejich "jejich" filmy.. posloucháme hudbu, chodíme k nim do ordinací a vůbec mám nepřijde, že se trápí..

12 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 23:22 | Reagovat

A co ten Gerard Philippe?
Ale to je "stará" generace, která si již vydobyla svou prací uznání.
Těžší a také nebezpečnější i kvůli AIDS to má dnešní generace (Mercury,...), pokud něco zanedbá.
Trápí se? No, v tom by jim mohla pomoci nejbližší rodina, kvůli které se mohou ze začátku velmi trápit.

13 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 23:28 | Reagovat

[12]: No, já jsem žil v přesvědčení, že tak krásnej chlap nemůže být normální.. ale, nikde jsem nenašel odkaz.. za to spoustu zajímavých informací..
pokud jsem se spletl tak se všem omlouvám.. hlavně Gérard Philipe .. vi

jen pro informaci nějaké data o jeho  žživotě, když už jsem to nakousl..

14 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 23:29 | Reagovat

Narodil se odpoledne 4. prosince 1922 v jihofrancouzském Cannes do rodiny Marcela Marie Honoré a Marie Élisy Joséphiny Philipových. Měl ještě bratra Jeana staršího o 15 měsíců.

V říjnu 1928 nastoupil do první třídy, v roce 1932 šel společně s bratrem k prvnímu svatému přijímání. Nebyl příliš vzorným žákem, protože 30. června 1939 propadl u první části maturitní zkoušky a celé léto musel strávit v ústavu ve Vence, aby byl v září připuštěn k opakování zkoušky. Následujícího roku onemocněl zánětem pravé plicní báze, stal se externím žákem. Rodina se přestěhovala do Grasse a založila Parc Palace Hotel. Na konci července složil druhou část maturitní zkoušky (z filozofie) a na podzim se mohl zapsat do právnické instituce v Nice.
[editovat] Kariéra

V roce 1941 se zapsal do Oblastního střediska mladých filmových umělců pod jménem Gérard Philipe, absolvoval také turné po jihu Francie a po Švýcarsku.

V následujícím roce podstoupil opět divadelní turné, ale na jaře začal pracovat na snímku Krabička na sny a v létě natočil film Děvčata z Květinového nábřeží. S novou podzimní sezónou začal ovšem působit v pařížském Hébertotově divadle, konkrétně v představení Sodoma a Gomora. A o pár dnů později byl přijat ke studiu na konzervatoři.

Oproti střední škole se mu na konzervatoři dařilo prospěchově mnohem lépe a stíhal při tom hrát i několika hrách (Děvčata z Květinového nábřeží, U náhody…).

V srpnu 1944 při osvobozeneckých bojích pomáhal bránit pařížskou radnici.

V létě 1945 natočil film Země beze hvězd a téhož roku vzdal studium na konzervatoři. Pokračoval ve filmování, například snímkem Idiot pod vedením režiséra Georgese Lampina.

16. března 1949 se konala v pařížské Opeře slavnostní premiéra filmu Ďáblova krása natáčeného v Římě, které se účastnil i prezident republiky Vincent Auriol.

20. srpna 1951 začalo natáčení filmu Fanfán Tulipán po boku krásné Giny Lollobrigidy v okolí Grasse. Pařížská premiéra se konala 20. března 1952.

Společnost TNP uvedla 20. prosince 1952 hru Nová Mandragora, kterou režíroval Gérard Philipe. Ale na konci roku 1954 ze společnosti odešel, vrátil se v roce 1958.
[editovat] Cestování

Během svého života navštívil mnoho zemí, v roce 1947 Řím, rok 1950 cestoval do Maroka s návratem přes Barcelonu. Na jaře 1953 odjel natáčet do Mexika, v témže roce odjel ještě do Německa, Londýna, Říma a Tokia. V roce 1955 přijel i do Moskvy, Leningradu, Kyjeva, Prahy, Brna a Bratislavy, v roce 1956 do Číny a do USA, na podzim 1958 navštívil Kanadu a USA, v roce 1959 pracovně Mexiko a soukromě Kubu. Posledního jeho cestou byl výlet do Anglie do Stratfordu na Avoně, aby na vlastní oči viděl Laurence Oliviera v Shakespearovi.
[editovat] Soukromí

V roce 1946 poznal Nicole Fourcado, která po sňatku v roce 1951 přijala jméno Anne Philipe. V prosinci roku 1954 se jim narodila dcera Anne-Marie a v únoru 1956 syn Olivier.

Byl mezi prvními Francouzi, kteří v roce 1950 podepsali zákaz jaderných zbraní.

Již od dětství měl časté zdravotní problémy, během roku 1950 se léčil ze zánětu plic. Vyvrcholení situace nastalo začátkem listopadu 1959, kdy nastoupil do nemocnice a během operace 9. listopadu lékaři zjistili, že se jedná o rakovinu jater. Té 25. listopadu podlehl a o tři dny později byl pohřben v Ramatuelle (departement Var).
[editovat] Ocenění

V polovině června 1947 obdržel na Bruselském mezinárodním festivalu film Ďábel v těle hlavní cenu za herecký výkon, následujícího roku byl vyhlášen nejlepším francouzským filmovým hercem (1948) a později ještě v letech 1952, 1953, 1954 a 1955. V září 1957 byl zvolen do čela Národního hereckého výboru.
[editovat] Filmová cena Gérarda Philipe

Na jeho počest a památku je ve Francii každoročně udělována filmová Cena Gérarda Philipa mladým, nadějným a začínajícím filmovým hercům.
[editovat] Filmografie
Ulice Gérard Philipe, v těsné blízkosti se nalézá Boulogneský lesík

    Les petites du quai aux fleurs (1944)
    La boîte aux rêves (1945)
    Le pays sans étoiles (1946)
    Ouvert pour cause d’inventaire (1946)
    Schéma d’une identification (1946)
    L’Idiot (1946)
    Le Diable au corps (1946)
    La Chartreuse de Parme' (1947)
    Une si jolie petite plage (1948)
    La Beauté du diable (1949)
    Souvenirs perdus (1949)
    Tous les chemins mènent à Rome (1949)
    Juliette ou la Clé des songes (1950)
    La Ronde (1950)
    Fanfan la tulipe (1952)
    Les Belles de nuit (1952)
    Les sept péchés capitaux (1952)
    Villa Borghese (1953)
    Si Versailles m’était conté (1953)
    Les Orgueilleux (1953)
    Monsieur Ripois (1954)
    Le Rouge et le Noir (1954)
    La meilleure part (1955)
    Les Grandes manœuvres (1955)
    Les Aventures de Till L’Espiégle (1956)
    Si Paris nous était conté (1956)
    Pot-Bouille (1957)
    La vie à deux (1958)
    Montparnasse 19 (1958)
    Le joueur (1958)
    Les Liaisons dangereuses (1959)
    La Fièvre monte à El Pao (1959

15 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 23:33 | Reagovat

[13]: Ať už to bylo jakkoliv, byl to skvělý herec :-)

16 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 12. srpna 2011 v 23:37 | Reagovat

[15]:to ano..ten jeho nejslavnější film .. fanfán Tulipán mám snad nejraději..
škoda, že jsem to zveřejnil v blbém kontextu.. snad jindy   si popovídáme i o jiných filmech

17 Zdenka-matka Zdenka-matka | 12. srpna 2011 v 23:52 | Reagovat

Naopak, skvělý kontext. Byl skvělý herec. Totéž J. Marais. Když jsme u Francouzů :-)

18 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 13. srpna 2011 v 0:03 | Reagovat

Paní lydie mi poslala odkaz na článek Pana Macka /známý pod pseudonymem "knižní velkoobchod" - alias Mackova facka/

cituji:
Jsem přesvědčen, že ohromné většině občanů tohoto státu (bez ohledu na občasné neškodné slovní narážky a vtípky) homosexualita a homosexuálové pranic nevadí. Proč také, vždyť zrovna tak jim vesměs nevadí lidé s desítkami jiných vrozených genetických odchylek. To, co jim vadí, není homosexualita a homosexuálové, ale jistá jejich zpupnost (jsem přesvědčen, že to je to správné slovo) s jakou se snaží majoritní společnosti (s množstvím jiných genetických odchylek, které ovšem tak ostentativně nedávají najevo), vnutit za halasné podpory fanatických ochránců minorit všeho druhu názor, že homosexualita je cosi "víc", cosi hodné obdivu a hrdosti až pýchy (pride),cosi, co je záhodno halasně dávat najevo. A my ostatní pak máme jejich kompenzační samoobdiv, hrdost a pýchu promptně akceptovat, jinak jsme zatracení homofobové.Nejhorší na celé věci je však to, že lidé, kterým se tato přehnaně demonstrovaná " jinakost" nezamlouvá (opakuji: přehnaně demonstrovaná jinakost, nikoliv jinakost jako taková) a kritizují její podporu ze strany úřadů, jsou okamžitě napadáni a osočováni z netolerance, xenofobie, tmářství, pravicového extremismu a dalších "zločinů proti multikulti společnosti".

Stejné tolerance, která se po nich tvrdě vyžaduje, se jim zcela nedostává a vykřičený, vydupaný a nekompromisně vyžadovaný postoj, vydávaný minoritou za majoritní, je agresivně prosazován jako jediný správný.

19 Pavel Lukavský Pavel Lukavský | E-mail | Web | 13. srpna 2011 v 0:13 | Reagovat

Zajímavý názor..
při hledání informací jsem narazil i na tento web:
http://www.004.cz/
jen pro tzv vyváženost.. necítím tu jmenovanou zpupnost.. a vnucování..
třeba někdo jo.. jsem filatelista a nejsem aktivista .. a pochodu bych se nezúčastnil, ani, kdyby mi šel kolem baráku..já jen.. ale, to už víte.

20 Zdenka-matka Zdenka-matka | 13. srpna 2011 v 0:27 | Reagovat

Je to o uspořádání společnosti, mezilidských vztazích,....
Ono je umění vydržet výsměch, překrucování a nechat se ponižovat, pořád dokola. Nechat si to líbit byť jeden jediný den. Musím ty lidi, kteří to svedou, obdivovat.
Přiznávám, že to nejspíš nevydržím a ... no, raději půjdu spát. Ale nevím, jak se udrží další člověk.

21 No  tak já se vyjádřím krátce No tak já se vyjádřím krátce | 13. srpna 2011 v 11:30 | Reagovat

bo to su celý ja.
Lezby sem znal tři chodily ke mně nakupovat a netajily se tím .Vím že to byly slušné ženy a ničím krom orientace nevyčnívaly z davu,
Buzeranta jsem v civilním životě nepotkal
(myslím tím místa která jsem byl zvyklý navštěvovat ve svých volných chvílích)
Znal jsem 4 buky a se všemi jsem pracoval na různých pozicích.Velmi slušní lidé-ochotní................
Pouze na dvou z nich to bylo poznat pohledem.Ale kdo jak kroutí zadkem je jeho věc.Kdybych o nich nevěděl kdo jsou třeba bych si toho ani nevšimnul...........................
Ať si každý žije jak chce pokud neobtěžuje většinu ve svém okolí.
Napsal jsem většinu!!!!!!!Vždy se někdo najde komu se i my třeba nezamlouváme.

          Vym o čem mluvym

22 nar.soc. nar.soc. | E-mail | 13. srpna 2011 v 15:57 | Reagovat

Průvod v Praze prošel a pan vynálezce sexualismu z Hradu smradu, nevytáhl ani paty. Je to sráč a do "války" vysílá jen poslušné podvraťáky.

23 ruža z Moravy ruža z Moravy | E-mail | Web | 15. srpna 2011 v 0:23 | Reagovat

[18]: Také jsem to četla. Pan Macek pochází a bydlel u nás, ale  po rozvodu prodává svoji vilu( po rodičích) zcela zrenovovanou , tak nevím, jestli se nepřestěhoval do Prahy. Názor je to poměrně rozumný.
Jinak díky za toho Gérarda, četla jsem o něm knihu, byl u ní jeho životopis a byla o jeho konci života a jeho ženě. Nebyl homosexuál, byl ženě věrný, přestože ho ženy milovaly, byl v tom ohledu spíš plachý. Tedy pokud je to pravda.

24 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 5:40 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

25 tadalafil tadalafil | E-mail | Web | 23. dubna 2015 v 8:03 | Reagovat
26 fast fast | E-mail | Web | 29. dubna 2015 v 12:31 | Reagovat
27 prescription prescription | E-mail | Web | 1. května 2015 v 12:46 | Reagovat
28 no no | E-mail | Web | 19. června 2015 v 15:15 | Reagovat
29 generic generic | E-mail | Web | 6. července 2015 v 11:28 | Reagovat
30 viagra_online viagra_online | E-mail | Web | 28. července 2015 v 7:26 | Reagovat
31 viagra viagra | E-mail | Web | 17. listopadu 2015 v 11:53 | Reagovat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama